Cardiotraining

Voor Wellness is meer nodig dan alleen krachttraining. Van belang is de samenhang van meerdere lifestyle factoren, waarbij door de World Health Organization wordt aanbevolen om tenminste dagelijks 30 minuten te bewegen. Dit kun je o.m. beschouwen als een advies om je hart, longen en bloedvaten te trainen. Onze Cardiofitness apparatuur levert hiervoor een optimale invulling.

Verantwoord en effectief trainen met Heart Rate Control

Voor vetverbranding moet het accent liggen op duurtraining met middelmatige inspanning, die bij voorkeur langer dan 20 minuten moet worden volgehouden. Hierna is het overschot aan direct beschikbare koolhydraten ongeveer verbruikt en zal er een aanspraak op de lichaamsreserves, de bekende vetopslag, gedaan worden om bewegingsenergie vrij te maken.

Bij conditietraining ligt het accent op prestatieverbetering. Met name de hart- en longfunctie is hierbij van dominante betekenis. Voor dit doel wordt dan ook met een hoger inspanningsniveau  getraind. Verder met  interval training en variatie in relatief hoge duur- en piekbelastingen. Zowel voor vetverbranding als voor conditietraining is apparatuur met Heart Rate Control de meest effectief verantwoorde optie. Hiervoor hebben wij o.a. een uitgebreide range aan Loopbanden, Crosstrainers, Climbers, Wave’s, Treadclimbers en Roeitoestellen voor u klaarstaan van o.a. LifeFitness, Technogym, True en Nautilus.